Statist

Er du også en person som har en indre skuespiller i magen, men kanskje ikke alltid har tid til å kunne drive med dette på fulltid grunnet jobb, eller skole? da er det utmerket å kunne bruke din ekstra fritid på noe du kanskje drømmer om å kunne drive med en dag?

Hva vil det si å være statist

Det å være statist gir deg mulighet til å være med på film og tv-serie oppsetninger. Du får være med på settet og får se hvordan en innspilling foregår,  og du får også prøvd deg foran kamera. En statist kan man si er en som gjør at bildet blir komplett. Det er ingen filmer, eller serier som hadde blitt til det de er uten statistene. Statistene har en viktig rolle i alle produksjoner.

”Hvordan hadde ett restaurant besøk eller ett cafe-besøk vært med kun skuespillerne til stedet, uten statistene i bildet?”

Hvordan bli statist

Det finnes mange muligheter for å få en fot innenfor statist bransjen. Det er ulike forum, grupper og nettsider man kan melde seg inn i. Min beste anbefaling er denne statist siden (statist.no).
Her legges det ut nye jobber hver dag, og du kan melde interesse til de oppdragene du er interessert i.
Det koster 69,- kroner i mnd. men det vil jeg si det er verdt i forhold til mulighetene du kan få, bare man står litt på selv. Man oppretter siden egen profil, med informasjon om seg selv og bilder (helst oppdaterte), og tidligere skuespiller,statist,kamera,modell erfaring.

Min erfaring fra statist.no

Jeg er veldig fornøyd og positiv til statist.no. Jeg registrerte meg hos dem i 2009, og fikk meg min første statistjobb i spillefilmen Trolljegeren, kort tid etter. Det legges ut mange spennende statist oppdrag jevnlig, og det er et trygt og seriøst nettsted. De fleste oppdragene som legges ut er også honorert, men det finnes også noen produksjoner som ikke har mulighet til å gi honorar.

Så det er bare å sette igang, registrer deg i dag!