Finn din favoritt sangkonkurranse

Er du en person som er glad i sangkonkurranser, enten om det er å delta selv eller å se på. Så har jeg kommet med endel sangkonkurranser i Norge, som eksisterer eller har eksistert i nyere tid og kanskje kommer tilbake på Tv-skjermen igjen.

Hva er The voice?

The Voice Norge stammer fra The Voice i Nederland, konseptet går ut på at fire mentorer skal høre deltakerne synge mens mentorene sitter med ryggen vendt mot dem. Mentorene kan velge å trykke på knappen dem har foran seg, hvis de liker det de hører. Er det kun en mentor som snur seg er det hun/han som får den valgte sangeren, men er det flere av mentorene som snur seg må sangeren velge hvem hun/han ønsker å samarbeide med/ danne lag med. The Voice hadde sin første episode i Norge 27. Januar 2012, og har hatt en sesong nå i 2019.

Hva er Idol?

Nå kan du melde deg på Idol 2020

Idol er en norsk sangkonkurranse som stammer fra det britiske konseptet ”Pop Idol”. Idol startet i Norge i 2003 og har hatt hele 10 sesonger. Idol går ut på at man skal finne den nye norske superstjernen. Man deltar først på en audition, hvor fire dommere avgjør om man går videre til de resterende rundene. Dommerne sitter med all makten frem til live-sendingene på Tv, hvor det da er Publikum (Tv-seerne) som tar over makten ved å stemme på sin favoritt. Dommerne har mulighet til å redde en av sangerne som ryker ut KUN engang. Du kan melde deg på Idol 2020 allerede nå!

Hva er X factor?

X factor er en sangkonkurranse som gikk på Tv2 fra 2009 til 2010, egentlig ganske likt Idol. Deltakerne ble vurdert utifra deres sangprestasjon. X factor Norge stammer fra det britiske Tv-konseptet X factor som hadde sin oppstart i 2004. Det finnes 2 sesonger av X factor Norge, man vet ikke om det kommer flere sesonger etterhvert.

Hva er Norske talenter?

Norske talenter er en Tv- konkurranse, som hvem som helst kan melde seg på uavhengig av alder. Det er en ”alt mulig” konkurranse, hvor man kan delta med hvilket som helst talent uansett gren. Norske talenter hadde sin debut i 2008, og har siden blitt et veldig populært program som blir sendt på Tv2.
Det er mange av vinnerne i Norske talenter som har deltatt som sangere.

Norske talenter stammer fra det britiske ”Britain’s Got Talent”, som blir sendt på ITV, og hadde sin debut i 2007. Hvis vi går enda lenger tilbake så stammer ”Britain’s Got Talent” fra det amerikanske konseptet ‘‘America’s Got Talent”, som blir sendt på NBC, og hadde sin debut tilbake til 2006.

Hva er All Together Now Norge?

All Together Now Norge stammer fra det Britiske Tv-konseptet ”All Together Now”. Det er en sangkonkurranse hvor man kan melde seg på og synge foran ”100 dommere”, dette er personer som har et yrke innenfor musikkbransjen. Det har kun hatt 1 sesong i Norge, men har dessverre ikke fått så god omtale. Vet ikke om det kommer noe ny sesong av dette.

Hva er Melodi Grand Prix?

Melodi Grand Prix er en årlig sangkonkurranse som blir sendt på NRK. Melodi Grand Prix har vært i Norge siden 1960, og går ut på at man skal finne den beste låten og artisten til å representere oss i ”Eurovision Song Contest”. Du kan allerede nå melde på inntil tre sanger til Melodi Grand Prix 2020.

Hva er stjernekamp?

Stjernekamp er en sangkonkurranse med etablerte musikere, det er derfor ikke en konkurranse hvem som helst kan melde seg på. Stjernekamp har gått på NRK siden 2012, og blitt et veldig populært Tv-program. I programmet er det ti musikere som møtes for å konkurrere i forskjellige musikksjangere. Det er publikum som stemmer deltakerne videre, og det er den med færrest stemmer i hver enkelt sending som ryker ut.