Karaoke

Hva er karaoke?

Karaoke sier vi når vi synger til eksisterende sanger, uten noen vokal til. Teksten til den sangen du skal synge vises som regel på skjermen, men den kan også vises på andre måter. Karaoke kan du synge i alle forskjellige sjangere, så det er noe som passer til en hver smak. Ordet karaoke kommer fra Japan, og ble brukt på 1990 tallet til å beskrive mindre små orkestere på reisefot. Karaoke, direkte oversatt betyr ”tomt orkester”.

Karaoke online

Du kan synge karaoke online på den populære appen Smule,  dette er en app man kan laste ned for å synge sine favorittsanger alene, eller duetter sammen med andre. Det er et stort utvalg av sanger, og du kan til og med synge duett med din favoritt artist. Smule finnes både til Iphone og Android telefoner. Les mer appen ”smule” og hvordan du kan synge karaoke online på ”smule”.

Du kan synge karaoke online på ”youtube”, her ligger det en rekke sanger i karaoke-versjoner. Det er tekst på de forskjellige sangene, og god kvalitet på mesteparten av dem.

Du kan synge karaoke online på appen Redkaraoke, dette er en karaoke app jeg ikke har prøvd selv, men synes den virker veldig lik appen ”smule”. Den kan lastes ned til både apple og android telefoner.

Du kan synge karaoke online på appen ‘Yokee™, dette er også en karaoke app som kan lastes ned til både apple og android telefoner.

Karaoke sted i Oslo

Syng på Grunerløkka er et morsomt sted å synge karaoke sammen med venner i Oslo. På syng i Oslo finnes det fire forskjellige karaoke rom med plass til forskjellig antall personer i hvert rom. Syng har et grønt rom, lilla rom og rosa rom, det billigste rommet er det grønne rommet. Det grønne rommet er beregnet til en gruppe på 6 personer (maks 10) og prisen (søn-tors) ligger på 360,- i timen, (fre-lør) 720,- i timen. Det rosa rommet er det nest billigste rommet og det er beregnet til en gruppe på 8 personer (maks 12), og prisen ligger på (søn-tors) 460,- i timen, (fre-lør) 920,- i timen. Det rosa rommet er det største rommet og det er beregnet til en gruppe på 12 personer (maks 18), og prisen ligger på (søn-tors) 660,- i timen, (fre-lør) 1320,- i timen.

Det er også mulighet for Drop-in og da ligger prisen på (søn-tors) 70,-, (fre-lør) 140,- i timen, og dette gjelder uansett hvilket rom dere får.

Karaoke-spill

Singstar er vell noe mange av oss kjenner til, singstar er et karaoke-spill som er laget til playstation. I singstar skal ”spillerne” velge hvilken sang de vil synge, så er det om å gjøre å score mest poeng. Sangene er uten vokal og teksten får du opp på skjermen. på skjermen ser man  en stripe, og da er det om å gjøre å treffe mest riktig på stripen. Singstar finnes til playstation 2, 3 og 4, og ble lansert i 2004.

Mikrofon

Om du er glad i å synge karaoke, så trenger du kanskje en god mikrofon til å ta opp sang prestasjonene dine. På 4sound har de et stort utvalg av forskjellige mikrofoner, som det er verdt å ta en titt på. Jeg kan personlig anbefale merket ”Røde”, har en mikrofon fra det merket selv, og er meget fornøyd med den. Man kan for eksempel koble mikrofonen opp til pc`n og bruke et musikkprogram for å lage låter. Enten karaoke låter, eller selvlagde låter.