Beste badestrender i Oslo-område

huk

Det er sommer og det er endelig badesesong, men er du litt i tvil på hvilken strand du skal ta turen til, eller kanskje du er ny i Oslo? og trenger litt hjelp til å finne en fin strand, så skal jeg gi deg mine 4 beste tips, til hvilken badestrand du burde ta turen til.

en badestrand kan både være liten og stor og det ligger langs en innsjø eller et hav. Det er mye forskjellig man kan gjøre på en strand, man kan for eksempel bade eller sole seg, gå tur eller spille ballspill. De norske badestrendene er som regel kommunale friområder, – så de er åpne for alle.

De 4 beste strendene i Oslo-område

1). Ingerestrand er en veldig fin og populær strand i Oslo-område, det ligger ca. en 15 minutters kjøretur fra Oslo sentrum i Oppegård kommune på østsiden av Oslo. Her er det sitteplasser både på sand og på gress, det er et stupetårn for både store og små, og ikke minst en veldig flott strand cafe. Strand cafeen holder åpent fra og med 15.juni og har åpent (12-18) de siste helgene i Juni (avhengig av vær), men i Juli og August er det åpent hver dag om det er fint strand vær. Den 18. August arrangerer de grillfest for hele familien, og denne søndagen har de oppe til klokken 22.00, prisen for å delta er 495,- (voksen) og 195 (barn – 5-12 år). Arrangementet blir selvom det regner denne dagen, det er tak man kan være under.

2). Huk er en av Oslos mest populære badestrender, og den ligger på Bygdøy. På huk er det mest gress og svaberg, men det er også flere områder med sandstrand. Det er en drøy 9 minutters kjøretur fra Oslo sentrum, eller en 17 minutters busstur. På Huk finner du også en vollyballbane og to fastgriller. Huk har også en egen naturiststrand like ved, for dem som foretrekker det. Det er også en strandrestaurant som har åpent mandag-fredag 08.00-18.00.

3). Sørenga sjøbad er kanskje ikke akkurat en strand, men det er et av de mest populære badeplassene i Oslo. Det ligger på Sørenga i Oslo, og ble åpnet i Juni 2015.  Sørenga sjøbad er en 190 meter lang og 28 meter bred flytende park på 5 000 kvadratmeter. Her er det et 200 kvadratmeter stort basseng som er lukket og består av sjøvann, og et 50 meter basseng som er åpent – her finner du stupetårn, 8 baner, rekreasjonsområde hvor det går trapper ned mot sjøen. Sørenga sjøbad er faktisk Norges største sjøbad, og ligger nærmest midt i Oslo sentrum.

4). Hvervenbukta ligger like ved grensen til Oppegård kommune, det ligger et lite stykke før du kommer til ingerestrand. Hvervenbukta ligger i bunnfjorden i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo, og er en 14 minutters kjøreturn unna Oslo sentrum. Her er det 2 fine sandstrender og flere gressletter man kan sitte på, det er også cafe med uteservering og en kiosk.